6 Mart 2012 Salı

2014 Model Renault 5

Renault yeni bir Premium Compakt yarattı. Yeni clio hatlarıyla devam eden Renault 5. İlk olarak 1972 yılında üretimine başlanan ve Clio’nun doğuşuyla artık üretilmeyen 5 , 2014 yılında tekrar üretilebilir. Renault 5 ilk olarak Mini Cooper ,Fiat 500 ,Citroen DS3 gibi net yaşanan göz ardı edilemeyen bir araçtır.

Edmunds tarafından bildirilen söylentilere göre , projenin aslında emekleme çağında olacak ve kendi kişiliğini ve gurubun diğer arabalar için ortak bir mekanik tabanı ile Twingo,Clio ve yeni nesiler arasına eklenecek bir model oluşturabilir.Tasarım olarak şuanki bildiğimiz araçlar gibi Mini cooper ,Fiat 500 nasıl şuanda devam ediyorsa Fransız aracı olan Renault 5’de yeniden küçük ve şirin araçlar içinde yer alabilir. Temelleri de kişselleştirme ve içerik teknolojisi için fırsatlar olacaktır. Proje yönetiminden okey alırsa 2014 yılında aracın üretimine başlanağı haberini sizlerle payşıyoruz.

Aracı bilenler çok iyi tanır.Oldukça şirin,küçük olmasına rağmen içi oldukça geniş olan bu araçlar çok tutacağa benziyor.Eski modellere bakılınca yakıtı oldukça az ama performansı (türkiye’de olanlar için)  da yakıtla doğru orantılı olması üzücüydü.(bazı modeller için). Proje tamamlanıp aracın üretimine başlanırsa performans ve yakıtında oldukça verimli olacağına inanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder